Palvelut

Allergianeuvonta

Allergia- ja astmaneuvonta
p. 0600-144 19, ma-ke klo 9-13, to klo 13-17 (0,87 e/min + pvm)


Sisäilma- ja korjausneuvonta
p. 020-757 5181, ma - to klo 9-15 (pvm)

Vertaistoiminta

Vertaistuen saaminen kaikkien halukkaiden ulottuville, siinä on haaste, jota lähdemme kantamaan eteenpäin. Eli jos allergiat ja/ tai astma ovat sinun arkipäivääsi, tule mukaan jakamaan kokemuksiasi ja kuulemaan muiden tarinoita. Yhdessä kaikki on helpompaa! Myös yhdistykseen kuulumattomat ovat tervetulleita tutustumaan toimintaan!

Ihmisten sairastuessa allergiaan tai astmaan, vaikuttaa sairaus koko perheen arkipäivään, mutkistaen sitä monella tavalla. Ammattilaisten tarjoaman tiedon ja tuen lisäksi, erityisesti muiden samassa elämäntilanteessa olevien perheiden tarjoama vertaistuki auttaa arjessa selviytymisessä.

Vertaistuen perustana ovat ihmisten omat kokemukset, tiedot ja taidot, joita he haluavat jakaa toisten kanssa. Tämä asiantuntemus on nimenomaan arjen asiantuntemusta, joka ei kilpaile terveydenhuollon asiantuntemuksen kanssa vaan voi täydentää sitä. Tärkeintä vertaistuessa on usein tunne siitä, ettei jää ongelmiensa kanssa yksin ja että vaikeistakin tilanteista selviytyy.

Vertaisryhmistä ja koulutetuilta tukihenkilöiltä saa myös käytännössä koeteltuja neuvoja ja vinkkejä monenlaisiin arjen kysymyksiin. Ruoka-allergisten lasten vanhemmat mm. vaihtavat reseptejä ja tietoja siitä, mistä kaupoista ja mihin hintaan erikoistuotteita voi omalta paikkakunnalta hankkia.

Tule rohkeasti mukaan toimintaan!

044-210 0452
yhdistys@keskiuudenmaanallergia.com